Què fan els pares?

L’èxit del projecte del vostre fill comença per la vostra actitud. Les actituds són contagioses, i vosaltres voleu que valgui la pena encomanar-la! Quan el vostre fill arribi a casa amb la idea de fer un projecte és possible que la vostra reacció es trobi entre la excitació d’una animadora i la desesperació d’una víctima mortal. Tracteu de trobar l’equilibri entre tots dos extrems. El que el vostre fill necessita és que sigueu motivadors i entusiastes.

Aquest bloc us ajudarà a que aquest nou repte sigui més fàcil del que us imagineu. Aprofiteu aquesta ocasió per compartir amb els vostres fills aquesta nova experiència.

Tot i que un dels objectius del projecte de ciències és la col.laboració entre pares i alumnes, és important que no acabi sent el projecte dels pares. Particularment, el dia de la presentació heu de recordar que són els alumnes els que han d’explicar i presentar el treball. Segur que ho faran molt bé si els deixeu expressar-se tranquil.lament. Això no vol dir que no els pogueu ajudar montant un mural, activant un mecanisme o simplement donant suport moral. Però no cal que que expliqueu vosaltres el projecte ni que feu introduccions teòriques al jurat.

També és important que els alumnes facin un projecte que com a mínim a posteriori poguessin dur a terme tots sols. La col.laboració entre pares i alumnes s´ha d’encaminar a que l’alumne aprengui com trobar solucions a possibles problemàtiques que vagin sortint. Si fem un projecte espectacular del qual no hem après res i bàsicament no sabem ni com funciona, haurem estat perdent el temps.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s