El Projecte de Ciències

El Projecte de Ciències surt a partir d’una iniciativa d’algunes famílies que va ser recollida per l’Escola, ja que creiem que pot tenir una gran transcendència educativa. La idea parteix de l’experiència que es realitza a les escoles d’Estats Units i altres països en la qual els nens i nenes, amb la col·laboració de les seves famílies, realitzen un projecte científic que presenten després públicament a l’Escola.

Els objectius que pretenem són: estimular la curiositat i l’interès per la ciència, que els nostres alumnes es plantegin interrogants i facin hipòtesis sobre temes científics; que experimentin, que cerquin la resposta i que aprenguin a comunicar el seu treball. I a més, volem que aquesta activitat es faci en l’àmbit familiar com una nova oportunitat de col·laboració i implicació de la família en l’àmbit escolar.

El treball, que serà de caràcter voluntari, es pot fer a nivell individual o en equip i, tot i que està pensat prioritàriament per a alumnes de 4t de Primària a 2n de la ESO, s’hi podran presentar alumnes d’altres cursos.

Per part de l’Escola (en gran part a través d’aquest bloc) es motivarà la participació, es donaran pautes als alumnes per a la tria de preguntes i tot el recolzament que els hi calgui en el decurs de tot el procés. Però creiem que és important la tasca que feu a casa: ajudant a seleccionar i reconduir preguntes, donant idees per cercar respostes i ajudant en l’experimentació i en el disseny del treball presentat.

Tot i que no volem fer un concurs de Projectes, s’establiran premis per valorar les millors preguntes, els treballs més ben dissenyats, els millors comunicats i els que s’hagin treballat amb més rigor científic.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s